آموزش رانندگان اسنپ

۱۵ راهکار برای ایمنی در برابر آلودگی هوا

آلودگی هوا در فصول سرد سال به مشکلی جدی برای سلامتی شهروندان مخصوصاً در شهرهای بزرگ تبدیل شده است. مدارس به‌ دلیل آلودگی تعطیل می‌شوند و افراد سالمند و گروه‌های حساس، دعوت به ماندن در خانه می‌شوند. حال که مجبوریم برای کار و فعالیت‌های روزانه از منزل خارج شویم، لازم است برخی اقدامات احتیاطی را انجام دهیم تا اثرات مضر آلودگی هوا را تا جایی که می‌توانیم کاهش دهیم. در این مطلب ۱۵ راهکار ایمنی در برابر آلودگی هوا را با هم مرور می‌کنیم.

استفاده از ماسک

وقتی قرار است از خانه بیرون بروید، بهتر است از ماسک‌های فیلتردار استفاده کنید. استفاده از ماسک یکی از مهمترین راهکارهای ایمنی در برابر آلودگی هوا است که هم‌زمان از ابتلا به بیماری‌های تنفسی شایع در فصول سرد مانند آنفلوانزا و سرماخوردگی هم پیشگیری می‌کند.

دوش‌گرفتن روزانه

ذرات آلودگی مثل دوده به لباس‌ها و بدن ما می‌چسبد و وقتی وارد خانه می شویم مواد مضر بسیاری را با خودمان همراه می‌آوریم. سعی کنید هر زمانی که وقت زیادی را در هوای آلوده سپری می‌کنید، حتما بعد از ورود به خانه دوش بگیرید تا ذرات آلوده از روی پوست و موهایتان پاک شود و لباس‌هایتان را هم در صورت امکان به‌صورت روزانه بشویید.

تغذیه سالم

با رژیم غذایی سالم و پرهیز از مصرف غذاهای آماده، خودتان را سالم نگه دارید تا کمتر تحت‌تأثیر آلودگی هوا قرار بگیرید و آسیب‌پذیری‌تان کمتر شود.

نوشیدن آب و مایعات کافی

نوشیدن روزانه بین ۶ تا ۸ لیوان آب و سایر مایعات یک توصیه عمومی است. مصرف مایعات باعث شست‌و‌شوی مرتب دهان و گلو می‌شود و تأثیرات ناخوشایند آلودگی را تا حدودی از بین می‌برد.

مصرف میوه و سبزی‌های نارنجی

میوه‌ها و سبزی‌ها منابع مهم ویتامین C هستند که در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثرند. مخصوصاً میوه‌ها و سبزی‌های به رنگ قرمز و نارنجی مثل پرتقال و نارنگی، کدوحلوایی، لبو منابع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که اثرات آلودگی هوا را خنثی می‌کنند.

شست‌و‌شوی مرتب دست‌ها

ما در طول روز بدون آنکه متوجه باشیم بارها صورت خود را لمس می‌کنیم و درصورتی‌که سطح آلوده‌ای را لمس کرده باشیم باعث انتقال عوامل بیماری‌زا به داخل دهان و بینی می‌شود. شستن مرتب دست‌ها حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با مواد شوینده راهکاری ساده اما به‌شدت مؤثر برای ازبین‌بردن ذرات آلودگی روز پوست دستانمان است.

پرهیز از مصرف سیگار

آلودگی هوا باعث آسیب‌پذیری سیستم تنفسی می‌شود و در این شرایط کشیدن سیگار اوضاع را بدتر می‌کند و سلامت ریه‌ها را به‌شدت در معرض خطر قرار می‌دهد.

استفاده از مسیریاب و پرهیز از مسیرهای پرترافیک

در سفرهای اسنپی بررسی ترافیک مسیر پیش از حرکت راهکاری بسیار مؤثر برای اجتناب از گیرافتادن در مسیرهای شلوغ و پرترافیک است.

تمیز نگه‌داشتن هوای داخل خودرو

استفاده از دکمه چرخش هوای داخل خودرو، مانع از ورود هوای آلوده به داخل اتاقک ماشین می‌شود و از ورود هرگونه ذرات آلودگی، بو و گردوغبار به اتاقک خودرو پیشگیری می‌کند.

پرهیز از قرارگرفتن در معرض بارش باران

قرارگرفتن در معرض بارش باران و برف در شرایطی که هوا آلوده است، برای سلامتی خطرناک است. قطرات باران با ذرات معلق موجود در هوا ترکیب می‌شوند و پدیده باران اسیدی را به‌ وجود می‌آورند که ترکیبی سمی است؛ بنابراین سعی کنید مستقیماً با باران پس از آلودگی هوا تماس نداشته باشید.

اطمینان از سلامت فنی وسیله نقلیه

اهمیت معاینه فنی خودرو را دست‌کم نگیرید. حالا که هوا آلوده است، سعی کنید به آلودگی هوا دامن نزنید. حتماً به‌صورت منظم و توسط یک تعمیرکار ماهر، کارکرد موتور، میزان آلاینده‌های خروجی آن و نسبت سوخت به هوا را بازبینی کنید. تنظیم نسبت سوخت به هوا بسیار مهم است. اغلب موتورهای با چند سال کارکرد، احتمال روغن‌سوزی دارند.

پرهیز از ورزش در فضای باز

ورزش‌ برای سلامتی ضروری است؛ اما نه در شرایطی که مواد مضر موجود در هوای آزاد را نفس می‌کشیم و به ریه‌ها فرومی‌دهیم. وقتی هوا آلوده است بهتر است در منزل ورزش کنید و از فعالیت شدید در خارج از محیط خانه و فضای باز پرهیز کنید.

مراجعه به پزشک در صورت بروز مشکلات تنفسی

اگر با علائمی مثل تنگی نفس، سرفه، خس‌خس سینه و خستگی و بی‌حالی مواجه شدید متوجه شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

رعایت نکات کاهش مصرف سوخت

اگر مصرف بنزین خوروتان بالا است و زود به‌زود به پمپ بنزین سر می‌زنید احتمالاً یک مشکل جدی در خودرو یا سبک رانندگی‌تان وجود دارد. عدم توجه به نکات مهم و موثر بر مصرف سوخت یکی از دلایل مهم آلوده‌شدن هوا است.

مرطوب نگه‌داشتن فضای داخل خانه

ازآنجاکه آلودگی هوای باعث تحریک ناحیه فوقانی سیستم تنفسی و ایجاد سرفه می‌شود بهتر است فضای خانه را با استفاده از دستگاه بخور یا یک کتری آب جوش مرطوب نگه دارید و همین‌طور به طور مرتب آب بنوشید و از خشک‌شدن گلو جلوگیری کنید.

در این مطلب راهکارهای ایمنی در برابر آلودگی هوا را با هم مرور کردیم. شما برای در امان ماندن از اثرات سوء آلودگی هوا بر سلامتی خود از چه روش‌هایی استفاده می‌کنید؟

با نظرات خود ما در ارائه بهتر خدمات یاری نمایید.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران راننده (5 دیدگاه)

  1. سلام ماشین پراید مدل ۹۰ تعمیر اساسی با اجرت چقدر میشه ماشین کمپانی داره روغن کم می‌کنه

  2. بهترین راهکار برای پاره کردن زنجیره آلودگی ماسک زدن ، همراه داشتن الکل بهداشتی برای دست ها،
    و از همه مهمتر تا جایی که میشه از وسایل نقلیه عمومی یا وسایل موتوری کوچک تر استفاده کنیم ،

  3. دوستان همکار، اگه کسی میدونه دکمه چرخش هوا در پراید هاچ بک مدل نود و هفت کجاشه ممنون میشم راهنمایی کنید 🙏

    تجربه شخصی در تکمیل مطلب بالا :
    * اگه چرخش هوا ندارید یا خرابه، حتما یه شیشه (ترجیحا سمت راست. اگه مسافر عقب نشسته) به اندازه دوسه میلی متر هم پایین بیاد کافیه (و بیشتر از یک سانتیمتر لازم نیست) بقیه شیشه ها رو مطمئن بشید کیپ بسته باشن. چون بحث کرونا و بیماری هم مطرحه و راننده اگه مدت طولانی ماسک بزنه، ضریب هشیاریش میاد پایین و تا چند برابر زودتر از حالت بدون ماسک، خسته میشه و باید تعطیل کنه کار رو.

    همچنین یادتون نره این روزا اگه مسافری ماسک نداشت، وقتی سوار شد، به بهانه سلام و سوال در مورد مسیر یا مقصد، مطمئن بشید صداش نگرفته و علائم سرماخوردگی و شبیه به این..
    اگه گفت بیماره یا از گرفتگی صداش و شبیه به اینها، ازش بخواهید ماسک بزنه، ماسک بهش بدید، عقب بشینه، شیشه سمت خودش رو یک سانتیمتر بدید پایین، اگه از یک درصد مسافرینی بود که از قوانین و اصول اسنپ بی اطلاع هستن و تمرد کرد از خواسته شما، خودتون بر اساس عرف جامعه شهر و محدوده خودتون «آگاه سازی» یا «اتمام سفر» یا سایر تصمیمات اصولی رو داشته باشید فورا. چون امنیت و سلامت شما، دقیقا امنیت و سلامت مسافران بعدی خواهد بود و شما به خودتون تعلق ندارید بلکه خانواده شما هم حق و سهم دارن در همه ی دارایی های معنوی و احساسی و جسمی شما و در اندوه و بیماری، شریک شما 😔💔🙏

    به امید سلامتی همه رانندگان اسنپ، قشر پردرآمد جامعه 😳از دید برخی که از همه چیز غافل و فقط میبینن شما هر وقت بخواهید، مسافر دارید!!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در کادر زیر ثبت کنید بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا