آموزش رانندگانآموزش رانندگان اسنپترفندهای اسنپی

دلایل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو

مصرف این همه بنزین طبیعیه؟!

میزان مصرف بنزین دغدغه مشترک همه صاحبان خودرو است. اگر شما هم می‌بینید بنزین خودرویتان زود به زود تمام می‌شود و مرتب به پمپ بنزین سر می‌زنید احتمالا یک مشکل جدی در خودرو یا سبک رانندگی‌تان وجود دارد. از عدم تعویض به‌موقع روغن موتور و کیفیت پایین بنزین خودرو گرفته تا مشکل سیستم انژکتور و نحوه رانندگی، همگی در بالارفتن مصرف سوخت خودرو تاثیر دارند. در این مطلب عوامل موثر بر بالارفتن مصرف بنزین را باهم مرور می‌کنیم.

اگر مصرف سوخت خودروی شما بالاست، این قسمت‌ها را بررسی کنید:

لاستیک‌ها

اگر لاستیک‌های خودروی شما کم باد شده باشند، این موضوع تاثیر مستقیم بر افزایش میزان مصرف سوخت خودروی شما دارد. لاستیک‌هایی که کم‌باد می‌شوند، باعث کاهش کشش و افزایش تعداد دفعات چرخش لاستیک می‌شوند تا بتوانند همان مقدار مسافت را جابجا شوند. میزان باد لاستیک مناسب خودرو، در دفترچه راهنمای خودرو ذکر شده است. توجه کنید این میزان باد مربوط به لاستیک سرد است؛ پس لازم است قبل از شروع حرکت با استفاده از فشار سنج باد لاستیک ها را بررسی کرده و از کافی بودن میزان آن مطمئن شوید.

روغن موتور

تعویض روغن در فواصل منظم و پیشنهادی سازنده می تواند در کاهش مصرف سوخت موثر باشد. اگر بازده سوخت خودرو شما پایین آمده و مدتی است که روغن موتور را تعویض نکرده‌اید ممکن است روغن قدیمی باعث افزایش مصرف سوخت باشد.

سیستم تهویه خودرو

کولر خودرو انرژی خود را از موتور خودرو می‌گیرد و موتور هم از سوخت تعذیه می‌کند. بنابراین وقتی کولر خودرو را روشن می‌کنید مصرف سوخت بالا می‌رود. میزان بالا رفتن مصرف سوخت در هنگام روشن کردن سیستم AC خودرو بستگی به مدل و نوع خودرو دارد ولی معمولا به میزان ۱۰ درصد مصرف بنزین را افزایش می‌دهد.

برای حفظ کیفیت عملکرد قطعات داخلی خودرو و اطلاع از نیازهای خدماتی و سرویس های خودرو از اطلاعات موجود در دفترچه راهنمای خودرو، استفاده کنید.

شمع‌ها، کوئل‌ها و وایرها

شمع‌ها وظیفه جرقه‌زدن و مشتعل کردن گاز متراکم در پیستون را دارند و وظیفه کوئل‌ها تبدیل و رساندن برق باتری به شمع‌ها، برای جرقه‌زدن است .عملکرد ضعیف شمع‌ها با مصرف سوخت ارتباط مستقیمی دارد. توصیه می‌شود شمع‌ها را بعد از مسافت توصیه شده در دفترچه راهنمای خودرو، تعویض کنید.

انژکتورهای سوخت

وظیفه انژکتورها پاشش سوخت به محفظه سیلندرها است. معمولا به دلیل کیفیت پایین بنزین‌ انژکتورها دچار گرفتگی می‌شوند و نسبت بنزین و هوا در محفظه سیلندر بهم می‌ریزد و مصرف سوخت بالا می رود و همچنین خودرو نیز دچار خام‌سوزی می شود .

سنسورهای اکسیژن

وظیفه سنسور اکسیژن، اندازه‌گیری میزان اکسیژن سوخته‌نشده در گازهای خروجی خودرو است و معمولا در قسمت‌های خروجی دود حاصل از احتراق موتور قرار می‌گیرد. در صورت خرابی این قسمت اطلاعات غلط به ECU خودرو فرستاده شده و میزان پاشش سوخت افزیش پیدا می‌کند و در نتیجه مصرف سوخت بالا می‌رود.

فیلتر هوا

فیلتر هوا نقش مهمی در مصرف سوخت دارد و اگر کثیف شود روی هوای ورودی به موتور تاثیر می‌گذارد و ECU دستور پاشش بنزین بیشتر به داخل انژکتورها را می‌دهد. فیلتر هوا معمولا هنگام تعویض روغن خودرو همراه با روغن تعویض می‌شود.

بنزین خودرو

اگر کیفیت بنزین خودرو پایین باشد، پس از ورود به سیلندر و متراکم شدن نمی‌تواند احتراق باکیفیتی داشته باشد پس نیاز است مجددا سوخت به داخل سیلندر پاشش شود که این موضوع باعث افزایش مصرف بنزین می‌شود. استفاده از بنزین‌های باکیفیت و استاندارد از افت توان خودرو، بد استارت خوردن و ریپ زدن جلوگیری می‌کند. بطور کلی هنگام انتخاب هر ماده افزودنی به خودرو مراقب باشید، کیفیت پایین این مواد، هزینه‌های نگهداری خودرو را بالا می‌برد.

اگر مصرف سوخت خودروی شما بالاست، این عادت‌ها را تغییر دهید:

شتاب‌گرفتن بیجا و ترمززدن ناگهانی

اگر هنگام رانندگی سرعت مناسب را حفظ کنید، مصرف سوخت خودروی شما به صورت استاندارد و طبیعی خواهد بود. وقتی خیلی به خودروی جلویی نزدیک می‌شوید دائم مجبورید ترمز کنید و دوباره برای رسیدن به سرعت مناسب روی پدال گاز فشار بیاورید. این افزایش و کاهش دائمی سرعت باعث مصرف بیشتر بنزین می‌شود و سرعت فرسودگی لاستیک‌ها را هم بالا می‌برد. بطور کلی استفاده کمتر از پدال گاز و ترمز، مصرف سوخت را به حداقل می‌رساند.

رانندگی با دنده اشتباه

در خودروهای دنده‌ای باید متناسب با سرعت خودرو دنده عوض کنید. رانندگی با دنده پایین در سرعت بالا و انتخاب دنده بالا در سرعت پایین (به اصطلاح دنده مرده) به موتور فشار زیادی وارد می‌آورد و باعث هدر رفتن بنزین می‌شود و طول عمر قطعات مکانیکی خودرو را کاهش می‌دهد.

تعمیر و نگهداری ضعیف

اگر از آن دسته افرادی هستید که اصلا یادتان نیست آخرین بار چه زمانی خودروی خود را برای سرویس دوره‌ای برده‌اید، مطمئن باشید که مصرف بنزین بسیار بالایی دارید. نگهداری ضعیف خودرو و عدم رسیدگی به‌موقع باعث می‌شود قطعات خودرو به خوبی کار نکنند، توان موتور کاهش پیدا کند و برای کارکردن در همان محدوده کیلومتر بنزین بیشتری مصرف کنید.

استفاده از خودرو در مسیرهای کوتاه

اگر عادت دارید برای مسافت‌های خیلی کوتاه هم از خودرو استفاده کنید، خودتان را برای افزایش مصرف سوخت خودرو آماده کنید. مسیرهای کمتر از ۵ کیلومتر اجازه نمی‌دهد موتور به دمای عملیاتی خود برسد و بنابراین موتور از بنزین بیشتری استفاده می‌کند.

نحوه محاسبه مصرف سوخت

خودروها بسته به نوع موتور، وزن و طراحی مصرف سوخت داخل شهر و بیرون شهر مشخص و استانداردی دارند که در مشخصات فنی خودرو قید شده است.

برای محاسبه میزان مصرف سوخت، مصرف بنزین در هر صد کیلومتر را محاسبه می‌کنند. مثلا فرض کنید شما 40 لیتر بنزین زده‌اید و مسافت 480 کیلومتر را طی کرده‌اید. عدد 40 را در 100 ضرب کرده و بر 480 تقسیم کنید . عدد 8.3 به دست می‌آید که نشان می‌دهد شما در هر صد کیلومتر 8.3 لیتر بنزین مصرف کرده‌اید.

عوامل بسیاری بر مصرف سوخت خودرو موثر هستند. کیفیت جاده، دمای هوا، کیفیت سوخت و غیره همگی در بازده سوخت خودرو تاثیرگذارند. عوامل خارجی مثل کیفیت جاده در کنترل ما نیست اما مراقبت صحیح از خودرو و توجه به عملکرد داخلی آن و همچنین بهبود عادات رانندگی در بهره‌وری بیشتر سوخت نقش مهمی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در کادر زیر ثبت کنید بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا