آموزش رانندگان اسنپ

۱۰ نکته که هنگام رانندگی باید از آنها دوری کنیم.

رانندگی کار پر استرسی است که به تنهایی می‌تواند باعث خستگی فکری و جسمی شود، حال اگر رفتارهای پرخطر هم به آن اضافه شود، باید منتظر اتفاقات ناخوشایندی باشیم. پشت فرمان خودرو مجاز به انجام کار دیگری غیر از رانندگی نیستید و در قبال جان سرنشینان خودرو، عابرین پیاده، سایر رانندگان و در برابر قوانین راهنمایی و رانندگی مسئولید.

رانندگی خوب نیازمند تمرکز، سرعت عمل و تصمیم‌گیری فوری است و هر کاری باعث شود حواس راننده پرت شود می‌تواند باعث حوادث جبران ناپذیری شود. رعایت برخی نکات کمک می‌کند هنگام رانندگی تمرکز بیشتری داشته باشیم. اگر از آن دست رانندگانی هستید که هنگام رانندگی موهایتان را شانه می‌زنید، میوه پوست می‌گیرید، چک پاس می‌کنید و… این مطلب مخصوص شماست!

صحبت کردن با موبایل هنگام رانندگی
صحبت با موبایل، زمان عکس‌العمل راننده را از ۰.۵ به ۱.۵ ثانیه افزایش می‌دهد

صحبت کردن با تلفن همراه

تلفن همراه در رأس عوامل حواس پرتی هنگام رانندگی است. وقتی با تلفن صحبت می‌کنید دائم دنبال کلمات مناسب برای جواب دادن می‌گردید و دیگر نمی‌توانید روی رانندگی تمرکز کنید. حالا فرض کنید یک خبر هیجان‌انگیز یا خدایی نکرده خبری بد هم دریافت کنید. احساسات شما کاملا درگیر می‌شود و کنترل وسیله نقلیه از دستتان خارج خواهد شد.

اگر قصد دارید حتما جواب تلفن را بدهید باید خودرو را در محل مناسبی پارک کنید و بعد از اتمام مکالمه به سفر خود ادامه دهید. یادتان باشد هیچ خبری اینقدر مهم نیست که ارزش به خطر افتادن جان شما و سرنشینان را داشته باشد.

هنگام رانندگی از خودرون و آشامیدن پرهیز کنید
طبق ماده ۱۸۰ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی، خوردن و آشامیدن حین رانندگی ممنوع است

خوردن و آشامیدن

شاید به نظر برسد خوردن و آشامیدن هنگام رانندگی عادی است اما لازم است بدانید این کار از نظر قوانین رانندگی ممنوع است. وقتی درحال رانندگی هستید و بخشی از حواس خود را درگیر پوست کندن میوه و گاز زدن ساندویچ و حتی خوردن چای می‌کنید دیگر نمی‌توانید کاملا مسلط باشید. وقتی حادثه‌ای اتفاق می‌افتد نیاز به عکس‌العمل سریع دارید حالا اگر یک دستتان به ساندویچ بند باشد دیگر توقع واکنش به‌موقع نداشته باشید.

توجه نکردن به شرایط فنی خودرو

صدای تق‌تق موتور و جیرجیر لاستیک‌ها یکی از مهمترین مواردی است که باعث بهم‌خوردن تمرکز هر راننده‌ای می‌شود. اگر قبل از شروع حرکت خودروتان را به لحاظ فنی چک کنید و از تنظیم بودن باد تایرها و سطح مایعات خودرو و سایر قسمت‌ها مطمئن شوید هنگام رانندگی درگیر مشکلات خودرو نمی‌شوید و تمرکزتان بهم نمی‌خورد.

سیگار کشیدن


همه ما از اثرات مخرب سیگار باخبریم. عوارض سیگار طیف وسیعی از بیماری‌ها و مشکلات جسمی را در برمی‌گیرد. سیگار کشیدن هنگام رانندگی علاوه بر همه این مشکلات، امکان عکس‌العمل فوری و به موقع را از راننده می‌گیرد. همیشه سعی کنید فرمان را دو دستی بگیرید تا هنگام بروز حادثه، بتوانید خودرو را کنترل کنید.

گشت‌ و‌ گذار در شبکه‌های اجتماعی

باور کنید اگر پست جدید دوستتان در اینستاگرام را دیرتر لایک کنید اتفاقی نمی‌افتد. کاهش تمرکز یکی از مهم‌ترین تاثیرات شبکه های اجتماعی است.استفاده بیش از اندازه و بدون برنامه‌ریزی، مدام ذهنتان را درگیر اخبار گوناگون از اشخاص و کانال‌های متفرقه می‌کند و در این شرایط مدیریت ذهن کار بسیار دشواری خواهد بود. هنگام رانندگی بطور کامل از شبکه های اجتماعی دوری کنید تا امنیت خود و سرنشینانتان کامل حفظ شود.

مصرف داروهای خواب‌آور پیش از رانندگی

برخی داروها مثل بعضی مسکن‌ها یا داروهای اعصاب، خاصیت خواب‌آوری دارند و باعث پایین آمدن سطح هوشیاری می‌شوند. اگر قبل از شروع رانندگی دارویی مصرف می‌کنید حتما بروشور آن را بخوانید و از عوارض دارو مطلع شوید. در دستورالعمل تمام دارو‌های خواب‌آور این مطلب ذکر شده که بعد از مصرف این دارو رانندگی نکنید. اگر شغلتان رانندگی است و پزشک هم برایتان دارویی تجویز کرده که حتما باید مصرف کنید، این مورد را با پزشک خود در میان بگذارید که دارویی برای شما تجویز کند که عوارض خواب‌آلودگی نداشته باشد.

سردرگمی در مسیریابی

قبل از حرکت، مسیرتان را مشخص کنید و از مسیریاب‌هایی استفاده کنید که راهنمای سخنگو دارند تا مجبور نشوید هم برانید و هم نقشه بخوانید. اگر هنگام حرکت نیاز شد دوباره نقشه را بررسی کنید در محل مناسبی توقف کرده و مسیر را مرور کنید.

قراردادن وسایل روی داشبورد خودرو
سُر خوردن وسایل روی داشبورد خودرو، مهمترین عامل حواس‌پرتی است

رها کردن اشیا روی داشبورد

قبل از شروع رانندگی، مطمئن شوید که وسایل داخل خودرو در جای خودشان قرار گرفته‌اند و حین رانندگی جابه‌جا نمی‌شوند. بسیاری اوقات پیش می‌آید که هنگام رانندگی وسیله‌ای مثل بطری آب، کیف، خوراکی یا وسایل داخل داشبورد، دائم حرکت می‌کنند یا زیر پای راننده می‌افتند و حواس او را پرت می‌کنند. برای جلوگیری از این وضعیت هرچیزی را در جای خود محکم کنید. یکی از این وسایل که معمولا مشکل ایجاد می‌کند موبایل است. پیش از شروع حرکت موبایلتان را در جای امنی ثابت نگه‌دارید که به راحتی تکان نخورد.

دنبال آلبوم موسیقی گشتن


 گوش کردن به موسیقی هنگام رانندگی بسیار لذت‌بخش است اما اگر عادت دارید هنگام رانندگی دنبال لیست موسیقی مورد علاقه‌تان بگردید یا درگیر پیدا کردن موج رادیوی مورد نظرتان می‌شوید، قطعا حواس شما پرت ‌خواهد شد. در ابتدای مسیر موسیقی مورد علاقه خود را انتخاب کنید و سپس حرکت کنید تا در امنیت از موسیقی لذت ببرید.

۱۰ نکته که هنگام رانندگی باید از آنها دوری کنیم. باشگاه رانندگان اسنپ

شوخی کردن با سایر سرنشینان


صحبت کردن با سرنشینان هنگام رانندگی خستگی را برطرف می‌کند و راه کوتاه‌تر به نظر می‌رسد اما اگر این صحبت و یا شوخی از حد خود خارج شود و حالت مزاحمت به‌خود بگیرد ممکن است باعث معذب‌شدن سایرین شود. در این مورد تعادل را رعایت کنید.

تمرکز در رانندگی و واکنش به‌موقع در برابر اتفاقات یکی از مهمترین مهارت‌های رانندگی است که وقوع حوادث را کاهش می‌دهد. در این مطلب راهکارهای برای جلوگیری از حواس‌پرتی در هنگام رانندگی را با هم مرور کردیم.

آیا این مطلب به شما کمک کرد؟

با نظرات خود ما در ارائه بهتر خدمات یاری نمایید.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران راننده (۷۴ دیدگاه)

  1. سلام دوستان مطالب گفته شده خیلی خوبه ولی کرایه ها خیلی کمه این همه حرف زدید یه روز هم در مورد افزایش کرایه ها صحبت کنید لطفا ودل ما را خوشحال کنید

  2. سلام دوستان مطالب گفته شده خیلی خوبه ولی کرایه ها خیلی کمه این همه حرف زدید یه روز هم در مورد افزایش کرایه ها صحبت کنید لطفا ودل ما را خوشحال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در کادر زیر ثبت کنید بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
0:00
0:00