آموزش رانندگان اسنپ

شناسایی نقاط کور خودرو

لویالتی

هنگامی که راننده پشت فرمان خودرو قرار می‌گیرد، بسته به قد و قامت راننده، برخی قسمت‌های اطراف و پشت خودرو توسط راننده قابل‌مشاهده نیست. این قسمت‌ها نقاط کور خودرو نامیده می‌شوند.

تقریباً همه وسایل نقلیه از خودروهای سنگین مانند انواع کامیون گرفته تا خودروهای سواری و انواع موتورسیکلت و دوچرخه، نقطه کور دارند. ازآنجایی‌که راننده دید مستقیم نسبت به نقاط کور ندارد، تنظیم درست آینه‌ها تا حد زیادی می‌تواند به راننده در کنترل خودرو کمک کند؛ اما باز هم نقاطی وجود دارند که از طریق آینه‌ها قابل‌مشاهده نیستند و یک‌لحظه غفلت راننده می‌تواند زمینه‌ساز حوادث جبران‌ناپذیر شود. در ادامه مطلب با نقاط کور اطراف خودروهای سواری بیشتر آشنا می‌شویم.

نقاط کور خودرو، شامل کدام قسمت‌ها می‌شود؟

نقاط کور خودروهای سواری شامل جلوی خودرو، قسمت عقب و بخشی از قسمت‌های طرفین خودرو می‌شود. در واقع هر ۴ سمت خودرو از دید راننده نقطه کور دارد.

نقاط کور جلوی خودرو

وقتی راننده پشت فرمان قرار می‌گیرد، اگر فردی جلوی خودرو ایستاده باشد، راننده فقط از در کاپوت به بالا را می‌تواند ببیند و از در موتور به پایین قابل‌مشاهده نیست. به‌طور مثال در مواقعی که کودکی ناگهان به وسط خیابان می‌آید، به‌دلیل قد و قامت کوتاه کودک، در زاویه دید راننده قرار نمی‌گیرد و ممکن است باعث تصادف شود.

نقاط کور پشت خودرو

وقتی راننده پشت فرمان خودرو است و به حالت رانندگی به‌صورت دنده عقب قرار می‌گیرد، فاصله از صندوق عقب تا پایین خودرو قابل مشاهده نیست. این بخش جزو نقطه کور عقب به حساب می‌آید.

شناسایی نقاط کور خودرو باشگاه رانندگان اسنپ
خودروهایی که در ناحیه سبز هستند، در زاویه دید راننده قرار دارند.

نقاط کور طرفین خودرو

زاویه دید راننده از آینه‌های بغل ۴۵ درجه است. یعنی راننده فقط بخش از فضای کناری خود را در آینه مشاهده می‌کند و فقط با برگرداندن سر می‌تواند نقاط کور را مشاهده کند. همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، خودروهایی که در ناحیه سبز هستند در زاویه دید راننده قرار دارند و خودروهای ناحیه قرمز در نقطه کور واقع شده‌اند و بدون چرخش سر به طرفین امکان مشاهده این بخش‌ها وجود ندارد؛ بنابراین هنگام جابه‌جایی از یک لاین به لاین دیگر علاوه بر نگاه کردن به آینه بایستی سرمان را به سمت مورد نظر بچرخانیم تا مطمئن شویم خطری وجود ندارد.

نقاط کور وسایل نقلیه سنگین

نقش تریلی‌ها و کامیون‌ها در تصادفات ناشی از عدم دقت به نقاط کور بسیار بیشتر از بقیه خودروها است. البته رانندگان وسایل نقلیه سنگین همیشه مقصر نیستند بلکه معمولا رانندگان خودروهای سواری بی‌دقتی می‌کنند و در نقطه کور کامیون و خودروهای سنگین قرار می‌گیرند. نقاط کور کامیون‌ها و تریلی‌ها در حال دور زدن یا پیچیدن افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین در این شرایط اگر خودروهای سواری در نقطه کور خودروهای سنگین قرار بگیرند، ممکن است منجر به تصادف شود.

چه چیز باعث ایجاد نقاط کور در خودروها می‌شود؟

به‌طورکلی همه بخش های فاقد آینه و شیشه در خودروها، باعث ایجاد نقطه کور می‌شوند؛ بنابراین خودروهایی که پنجره‌های بزرگتر یا شیشه‌های عقب کوچک‌تری دارند نقاط کور بیشتری دارند. در بیشتر مواقع، خودروهای سواری نقطه کور کوچک‌تری نسبت ‌به خودروهای سنگین دارند، اما همین نقطه کوچک مانع دیدن بخش بزرگی از مناطق دور می‌شود. 

سخن پایانی

در این مطلب در مورد نقاط کور خودرو و دلایل ایجاد آن صحبت کردیم. توجه و دقت راننده به نقاط کور خودرو اهمیت بسیاری دارد. البته امروزه در خودروهای مدرن سیستم‌های هشداردهنده نقاط کور تعبیه شده‌اند؛ اما این سیستم‌ها جزو استانداردهای معمول خودروها نیستند و در بیشتر خودروهای ارزان‌تر مشاهده نمی‌شوند.

آیا این مطلب به شما کمک کرد؟

با نظرات خود ما در ارائه بهتر خدمات یاری نمایید.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران راننده (%s دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در کادر زیر ثبت کنید بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا