آموزش رانندگان و موتورسواران اسنپ‌باکس

دلایل کاهش شتاب موتورسیکلت

بالابودن کیفیت سرعت و شتاب موتورسیکلت یکی از لذت‌های موتورسواری است و اهمیت بسیاری برای موتورسواران دارد؛ اما طبیعی است با گذشت زمان و به‌وجودآمدن برخی مشکلات و فرسودگی قطعات موتورسیکلت، شتاب آن کم شود.

هنگامی که مشکلی در شتاب‌گیری موتورسیکلت به وجود می‌آید، نه‌تنها موتورسوار را خسته می‌کند؛ بلکه در برخی شرایط می‌تواند خطرناک نیز باشد. در ادامه مهم‌ترین دلایل کاهش شتاب موتورسیکلت و راهکارهایی برای رفع آن را مرور می‌کنیم.

وجود وسایل اضافی و سنگین روی موتورسیکلت

یکی از عواملی که باعث کاهش شتاب موتورسیکلت می‌شود، وجود وسایل اضافی و سنگین روی موتورسیکلت است. هر چه وزن موتورسیکلت بیشتر باشد، برای به حرکت درآوردن موتورسیکلت نیروی بیشتری موردنیاز است و استفاده بیش از حد از موتور در درازمدت باعث کاهش شتاب اولیه موتورسیکلت خواهد شد. بهتر است همه وسایلی را که باعث افزایش وزن موتورسیکلت و بیشترشدن مقاومت در برابر جریان هوا می‌شود حذف کنید.

استفاده از سوخت بی‌کیفیت و ناخالص

برای افزایش قدرت و شتاب موتورسیکلت باید از بنزین باکیفیت بالا استفاده کنید. بنزین‌های سوپر با عدد اکتان بالا که درجه اشتعال بالایی دارند، مناسب‌اند. بنزین ناخالص و بی‌کیفیت باعث ایجاد زنگ‌زدگی درون باک موتورسیکلت شده و این زنگار با بنزین واکنش شیمیایی می‌دهد که علاوه بر آلوده‌کردن هوا، باعث کاهش شتاب و قدرت موتورسیکلت نیز می‌شود.

تمیز نبودن فیلتر هوا و کاربراتور

فیلتر هوا از ورود گردوغبار و ذرات دیگر به داخل محفظه احتراق موتورسیکلت جلوگیری می‌کند. برای اینکه موتورسیکلت شتاب و قدرت مناسبی داشته باشد نیاز است ترکیب مناسبی از سوخت و هوا داخل محفظه احتراق مخلوط شوند. اگر فیلتر هوا کثیف باشد مقدار هوای عبوری کم شده و میزان ترکیب بنزین و هوا تغییر می‌کند.

تغییر ترکیب هوا و بنزین باعث می‌شود نقطه اشتعال بنزین کاهش یابد و کاهش نقطه اشتعال باعث به‌وجودآمدن انفجار ضعیف در محفظه سیلندر خواهد شد و در پی این امر از میزان قدرت، گشتاور و شتاب موتورسیکلت کم خواهد شد.

معمولاً توصیه می‌شود که به‌ازای هر ۵ هزار کیلومتر کارکرد موتورسیکلت فیلتر هوا را به‌وسیله شناور کردن آن در بنزین تمیز کنید و کاربراتور را نیز لازم است که به‌ازای هر ۱۲ هزار کیلومتر کارکرد موتورسیکلت تمیز نمایید.

تنظیم نبودن پلاتین شمع‌های موتورسیکلت

شمع یکی از مواردی است که در بهتر سوختن بنزین کمک بسیاری می‌کند. هرچقدر جرقه ایجاد شده توسط شمع‌ها بزرگ‌تر باشد سوخت واردشده به محفظه سیلندر کامل‌تر دچار انفجار می‌شود و توان موتورسیکلت افزایش می‌یابد. تنظیم نبودن پلاتین‌های شمع، باعث ایجاد جرقه‌های کوچک شده و بنزین به طور کامل نمی‌سوزد. بهتر است شمع‌ها در موتورسیکلت پس از هر ۱۰ هزار کیلومتر تعویض شوند.

فرسودگی اگزوز موتورسیکلت

اگزوز موتورسیکلت وظیفه خروج دودهای حاصل از احتراق را بر عهده دارد. اگر دودها و گازهای مونوکسید کربن از محفظه خارج نشوند، موتور از کار می‌افتد. اگزوز از تعدادی قطعه تشکیل شده که به‌ مرور زمان دچار فرسودگی می‌شوند و دود را به‌خوبی خارج نمی‌کنند؛ در نتیجه توان موتورسیکلت کم می‌شود. سعی کنید از اگزوزهای مرغوب برای افزایش سرعت موتورسیکلت استفاده کنید.

افزایش اصطکاک بین بخش‌های مختلف موتورسیکلت

برای اینکه عملکرد موتورسیکلت در بهترین حالت خود باشد و شتاب و توان آن افزایش یابد باید از روانکار کردن قطعات متحرک اطمینان پیدا کنید. اگر روان‌کاری قسمت‌های متحرک به‌صورت منظم و دوره‌ای انجام نشود، باعث می‌شود که بین قطعات اصطکاک به وجود بیاید و باعث کاهش شتاب موتورسیکلت شود؛ بنابراین لازم است که برای تقویت موتورسیکلت همیشه قسمت‌های توپی‌های چرخ را بعد از هر ۵ هزار کیلومتر کارکرد موتورسیکلت با استفاده از گریس نسوز باکیفیت، روان‌کاری کنید.

سخن پایانی

کاهش شتاب موتورسیکلت برای موتورسواران آزاردهنده است. دلایل متعددی برای کم‌شدن قدرت و توان موتورسیکلت وجود دارد که در این مطلب مهمترین موارد را بررسی کردیم. اگر با کاهش شتاب موتورسیکلت‌تان مواجه شدید تا جایی که امکان دارد موتورسیکلت خود را به یک تعمیرکار متخصص و حرفه‌ای بسپارید تا اطمینان حاصل کنید که مشکلتان به بهترین نحو حل می‌شود.

با نظرات خود ما در ارائه بهتر خدمات یاری نمایید.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران راننده (%s دیدگاه)

  1. همه نکات را رعایت خواهم کرد تا شتاب خوبی داشته باشد موتور سیکلت خودم

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در کادر زیر ثبت کنید بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا