آموزش رانندگان و موتورسواران اسنپ‌باکس

نکات ایمنی مهم برای رانندگان کامیون

رعایت نکات ایمنی برای رانندگان کامیون یکی از مهم‌ترین عوامل پیشگیری‌کننده از بروز تصادفات است. ممکن است شما راننده ماهر و باتجربه‌ای باشید؛ اما حادثه هیچ‌گاه خبر نمی‌کند و گاهی یک‌لحظه غفلت حوادث جبران‌ناپذیری به دنبال دارد. در این مطلب با ۷ نکته مهم ایمنی برای رانندگان کامیون آشنا می‌شویم. همراه ما باشید و در انتهای مطلب نظر خودتان را با ما در میان بگذارید.

بررسی سلامت فنی کامیون

خودتان را عادت بدهید پیش از استارت‌زدن، کامیونتان را از نظر فنی بررسی کنید. چک‌کردن وضعیت باد تایرها، سطح مایعات وسیله نقلیه مثل روغن‌موتور و روغن‌ترمز و آب رادیاتور، چراغ‌ها، تنظیم وضعیت صندلی و حتی بستن کمربند پیش از شروع حرکت، به شما کمک می‌کند که هنگام رانندگی درگیر مشکلات کامیون نشوید و تمرکزتان به هم نخورد و توسط پلیس جریمه نشوید.

انتخاب مسیر مناسب با مسیریاب

بررسی و انتخاب مسیر مناسب یکی از نکات مهم قبل از شروع سفر است. مخصوصاً اگر برای اولین‌بار قصد سفر به محلی را دارید بهتر است از برنامه‌های مسیریاب استفاده کنید. اطلاع از وضعیت خیابان‌ها، میزان ترافیک و … به شما کمک می‌کند سریع‌ترین و مناسب‌ترین مسیر را انتخاب کنید.

بستن کمربند ایمنی

در بیشتر تصادف‌ها، کمربند ایمنی نجات‌دهنده جان راننده و سرنشینان خواهد بود. اگر شما کمربند ایمنی را نبندید در صورت تصادف، با همان سرعتی که وسیله نقلیه در حال حرکت بوده به قسمت‌های جلو مانند شیشه یا داشبورد برخورد کرده و حتی احتمال دارد از کامیون به بیرون پرتاب شوید. بستن کمربند ایمنی شانس زنده‌ماندن و هوشیار بودن شما را پس از تصادف افزایش می‌دهد و می‌توانید خودرو را ترک کنید.

توجه به ظرفیت کامیون و چیدمان صحیح بار

هر وسیله نقلیه‌ای ظرفیت و گنجایش مشخصی دارد که در برگه مشخصات آن ذکر شده و برای اینکه کامیون و بار آسیب نبینند لازم است این ظرفیت رعایت شود. چیدمان اصولی بار هم باید صحیح باشد تا از تمام فضای کامیون استفاده شود و وزن بار به طور برابر در تمام فضای کامیون تقسیم شود. توجه به نکات گفته‌شده باعث می‌شود که در شرایط بحرانی به‌راحتی کامیون را کنترل کنید و به دلیل سنگینی بیش از حد و بارگیری اشتباه دچار حادثه نشوید.

رعایت سرعت مجاز

 سرعت کامیون را طوری تنظیم کنید که فاصله طولی مناسب از خودروی جلویی رعایت شود و هر زمانی که ترمز گرفتید زمان کافی برای توقف داشته باشید.

استفاده از عینک‌طبی در صورت نیاز

رانندگان کامیون باید بتوانند از فاصله‌ای حدود ۲۰ متری پلاک ماشین جلویی را بخوانند. اگر توانایی خواندن پلاک خودروی مقابل را از این فاصله ندارید حتماً از عینک‌طبی استفاده کنید. همچنین اگر دید شما در هنگام تاریکی هوا کم می‌شود بهتر است شب‌ها رانندگی نکنید. زیرا خطر تصادف به‌شدت افزایش پیدا می‌کند.

عدم استفاده از تلفن همراه

وقتی پشت فرمان هستید، باید هر دودست شما آزاد باشد و فرمان را با دودست کنترل کنید. استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی تمرکز شما را به هم می‌زد و نمی‌توانید روی رانندگی کاملاً مسلط باشید. تغییر دنده و تغییر حالت فرمان در شرایط بحرانی بسیار مهم است و هر عاملی که کنترل شما روی شرایط را از بین ببرد باید حذف شود.

رانندگی با کامیون کار سختی است و به مهارت زیادی نیاز دارد. با رعایت برخی از نکات ایمنی، می‌توان از بسیاری از تصادفات رانندگی و ایجاد صدمات جلوگیری کرد. رعایت نکات ایمنی به شما کمک می‌کند امنیت و سلامت خودتان و سایر رانندگان را حفظ کنید. در این مطلب برخی از این نکات را آشنا شدیم. شما چه تجربه‌ای در این مورد دارید. همین‌جا برای ما کامنت بگذارید.

آیا این مطلب به شما کمک کرد؟

با نظرات خود ما در ارائه بهتر خدمات یاری نمایید.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران راننده (۵ دیدگاه)

  1. همکارای عزیزم خدا قوت
    میخاستم بگم الکی اصرار بیجا نکنید
    صدای ما راننده ها بجایی نمیرسه

  2. سلام طرح بسیار خوبی هست و هر راننده ایی به حق خود می‌رسد ومسافر هم معطل نمی‌شود. تشکر

  3. سلام این طرح خیلی خوبی هست و هر کسی به حق خودش می‌رسد ورانندگی از آن سر شهر دیگر نمی آید به منطقه ما و مسافر ما رو معطل کند تا برسد وسوار کند حق ما ضایع نمی‌شود. تشکر

  4. با سلام و عرض خداقوت بنده کاردان هستم روزی که وارد اسنپ شدم پراید مدل ۹۷ داشتم نو بعد ماشینم رو به روت مدل ۹۰ تبدیل شد الان هم پراید مدل ۸۵ دارم صبح ساعت ۶ شروع به کار می کنم تقریباً تا ۶ غروب بصورت یکسره یعنی با این کارکرد در اسنپ روز به روز داریم فرو میریم تو زمین توروخدا برای این مسئله تدابیری بیندیشید صبح تا شب جون میکنیم همیشه هم هشتمون گروی نه مونه بنزینم که یکساله قطع شده و طرح های تشویقی هم که دیگه صرف نمیکنه میگه مثلا ۸۷۰ کار کن تا ۱۵۰ بهت پاداش بدیم مگه به گدا پول می‌دین طرح های تشویقی رو خواهشاً خواهشاً برگردونین به روال قبل برحثب تعداد سفر بود یه فکری هم بحال راننده بدبخت بکنید که روز به روز سفره اش کوچیک تر میشه و خودش و ماشینش داره از بین میره مثلا وامی چیزی

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در کادر زیر ثبت کنید بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
0:00
0:00