آموزش رانندگان اسنپ

بستن کمربند ایمنی چگونه جان شما را نجات می‌دهد؟

 گزارش اداره ملی ایمنی بزرگراه‌های آمریکا نشان می‌دهد بستن کمربند ایمنی احتمال مرگ سرنشینان جلو خودرو را تا ۵۰٪ کاهش می‌دهد. عدد شگفت‌انگیزی است؛ اما چگونه یک نوار ساده می‌تواند تا این حد مؤثر باشد؟ در این مطلب نحوه عملکرد کمربند ایمنی را با هم می‌خوانیم.

 کمربند ایمنی ایده ساده‌ای دارد؛ این قطعه از برخورد شما با داشبورد و شیشه جلو خودرو یا پرت‌شدن به بیرون هنگام ترمز ناگهانی، جلوگیری می‌کند. زمانی که خودرو با سرعت به سمت جلو حرکت می‌کند، اگر به هر دلیلی توقف کند؛ بدن شما می‌خواهد با همان سرعت قبلی به حرکت روبه‌جلوی خود ادامه دهد. وجود کمربند ایمنی باعث می‌شود از پرتاب شما به سمت جلو جلوگیری شود.وقتی اتومبیلی با سرعت هشتاد کیلومتر در ساعت به مانعی برخورد می‌کند؛ اتفاق‌های زیر به ترتیب رخ می‌دهند:
 
 در ۲ صدم ثانیه:
سپر در هم می‌شکند. خودرو فشاری برابر سی برابر وزن خود را تحمل می‌کند.
 در ۴ صدم ثانیه:
راننده و سرنشینان هر کدام با فشاری برابر ۲ تن به جلو پرتاب می‌شوند.
 در ۵ صدم ثانیه:
بدن راننده با همان نیروی ۲ تنی با فرمان ماشین برخورد می‌کند.
 در ۷ صدم ثانیه: سرنشین جلوئی به داشبورد می‌خورد.
 در ۹ صدم ثانیه:
سر سرنشینان به شیشه خودرو برخورد می‌کند.
 در یک‌دهم ثانیه:
سرنشینان عقب نیز به سرنشینان جلو می‌پیوندند! یادتان باشد که هنوز ۹۰ درصد ثانیه اول باقی مانده است.

با بستن کمربند ایمنی، روی قسمت‌های کم‌خطر بدن نیرویی اعمال می‌شود و فشار وارده بر اثر برخورد را روی کل بدن پخش می‌کند؛ در نتیجه قدرت نیروی وارده کم می‌شود و از آسیب به اعضای مهم بدن جلوگیری می‌کند.

 کمربند ایمنی از دو قسمت تشکیل شده است:

 بخشی که بر روی قسمت فوقانی بدن (دور کمر) قرار می‌گیرد و بخش دیگر از روی شانه تا روی قفسه سینه قرار گرفته است. کمربند ایمنی به طور محکم به بدنه اصلی خودرو متصل می‌شود تا عملکرد مناسبی در هنگام تصادف داشته باشد. وقتی کمربند به‌درستی بسته شود، بیشتر نیروی متوقف‌کننده را به قفسه سینه و لگن اعمال می‌کند که قسمت‌های نسبتاً محکمی از بدن هستند.

الیافی که در ساخت کمربند ایمنی به کار برده شده‌اند، قابلیت کشسانی اندکی دارند و آزادی کمی به سرنشین می‌دهد تا موقع تصادف سرنشین به شیشه جلو یا کنار و یا فرمان خودرو برخورد نکند.

سخن پایانی

 کمربند ایمنی مهم‌ترین وسیله ایمنی در خودروها است؛ البته به شرطی که به‌صورت درست از آن استفاده شود. سعی کنید همیشه عملکرد کمربند ایمنی خود را بررسی کنید و خرابی آن را سرسری نگیرید و در سریع‌ترین زمان ممکن برای تعمیر آن اقدام کنید.

آیا این مطلب به شما کمک کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در کادر زیر ثبت کنید بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
0:00
0:00