
مهمترین بخش هر خودرو موتور آن است. کاربران راننده حرفهای، تمهیدات ویژهای برای مراقبت از موتور خودرو در نظر میگیرند. یکی از راههای مراقبت از موتور، استفاده از روغن موتور است. روغن موتور نقش بسیار کلیدی در حفظ سلامت موتور ایفا میکند.
برای آشنایی بیشتر با ۶ نقش اساسی، که روغن موتور در جهت افزایش کارایی خودروی شما ایفا میکند، با ما همراه باشید.
با مراجعه به صفحه خدمات خودرویی باشگاه رانندگان، از تسهیلات ویژه اسنپی برای خرید روغن موتور برخوردار شوید.
۱. کاهش اصطکاک میان اجزای موتور
هرجا که اصطکاک باشد، گرما هم وجود دارد، بنابراین اصطکاک میان قطعات متحرک موتور، میتواند باعث افزایش دما و خرابی موتور شود، اما روغن موتور با کاهش اصطکاک میان قطعات فلزی علاوهبر جلوگیری از افزایش دمای موتور، مانع ساییدگی قطعات میشود.

۲. انتقال حرارت
موتور با ایجاد انفجارهای کنترل شده و احتراق درون سیلندرها به حرکت در میآید و کار انجام میدهد. روغن موتور مانع از رسیدن گرمای حاصل از انفجار به موتور میشود و دقیقا مانند یک عایق عمل میکند.
۳. پاک کنندگی و جذب مواد زاید
در چرخه احتراق، مواد زایدی مانند اسیدها و اکسید سیلیکون تولید میشود که اگر وارد دیگر قسمتهای موتور شوند به آن آسیب وارد میکنند. روغن موتور تمامی این مواد را به خود جذب میکند و به حالت تعلیق در میآورد.
۴. ضربهگیری
قطعات متحرک حین انجام کار به موتور ضربه میزنند. این ضربه در دراز مدت باعث خرابی موتور میشود، روغن موتور بهطور محسوسی اثرات منفی این ضربات را کاهش میدهد.

۵. آببندی سیستم
روغن موتور با قرار گرفتن در فضای میان پیستون و سلیندر، عمل آببندی موتور را بهبود میبخشد. بدین ترتیب کارایی موتور افزایش چشمگیری خواهد داشت.
۶. زنگزدگی را به حداقل میرساند
در چرخه احتراق، سوخت با هوا که حاوی اکسیژن است، ترکیب میشود. این عمل باعث خوردگی و زنگزدن فلزات در طولانی مدت میشود. روغن موتور اثر اکسیدکنندگی این چرخه را به حداقل میرساند.
لطفا نظر کارشناسی مهندسی ندهید اجازه دهید خود تعمیرکار نظر بدهد آیا اینطور نیست همکاران محترم
سلام ممنون ای کاش فرمایش شما در مورد روغن ماشین درست اجراع شودممنون.
دوستانی که ماشینهای دوگانهسوز مخصوصا مدل پایین دارن توجه کنین، مصرف گاز باعث میشه سطح روغن کمی زودتر از بنزین سوز بودن پایین بیاد، سطح روغن رو زود به زود چک کنین، الان که به سرما هم نزدیک میشیم اگه یه قوطی روان کننده یا استیپی بخرین و به روغن اضافه کنین از استارت اول صبح و نرمی کار کردن موتور متوجه میشین ماشین روانتر کار میکن… توی تعویض روغن حتماً فیلتر رو عوض کنین، تقلبی و فیلتر صدبار مصرف تو تعویض روغنیها پره،جای مطمئن برین.
سلام اگه به موقع روغن موتورعوض بشه ازکلی خسارت احتمالی بابت روغن پیشگیری میشه چون تجربه کردم ممنونم ازدوستان وعوامل اسنپ
باروغن چندکیلومتربریم
بهطور کلی با توجه به نوع فعالیت هر ۴ تا ۵ هزار کیلومتر تعویض روغن را انجام دهید.
سلام . بستگی به نوع روغن شماداره ولی معمولا تو پراید اگه زیاد کار میکنید رو ۵۰۰۰ کیلومتر عوض کنید … ممکنه این مقدار زیر یک ماه باشد ولی شما سر ۵۰۰۰ تا عوض کنید .
بعضی از روغنها تا ۱۰.۰۰۰ تا و بیشتر هم هست .
سلام عددی که روی روغن موتور هست مثلا ۱۲هزار که نوشته این در محیط ازمایشگاهی هست ولی شما در کنار کیلومتر باید درجا کار کردن ها در ترافیک و پرفشار کار کردن با بار زیاد و سربالایی رو هم در نظر بگیرید که معمولا بهترین زمان همان بین ۴ تا ۶ هزار کیلومتر هست و در کنار اون در هر سرویس حتما هر دو فیلتر روغن و هوا هم عوض بشه و حتی توصیه میشه با توجه به الودگی بالای هوا در حدود ۲هزارکیلومتر یکبار فقط فیلتر هوا هم عوض بشه که در مصرف سوخت بسیار تاثیر داره بنده روغن آترود رو پیشنهاد میکنم
با تشکر از اطلاع رسانی ،لازم است نقش فیلتر ها نیز بگویید.چون خیلی از همکاران به خاطر هزینه بالا فیلتر ها را به موقع عوض نمیکنند.
با تشکر
عالی بود عالی. استفاده کردیم
سپاس بابت توضیحات خوبی که ارائه می کنید
باسلام من کرمان ادرس لوازم یدکی روغن موتور میخاستم لطف کنید برام ادرس بدین
سلام غلامرضا جان لطفا صفحه خدمات خودرویی
https://club.snapp.ir/category/on-the-road-services/
را بررسی کنید
برای تعویض روغن خودرو کارکرد کیلومتر وسیلهی روغن مطرح نیست بلکه مهمترین عامل میزان چسبندگی روغن که بایک آزمایش ساده وان هم مقداری ا زروغن رابین انگشتان ریخته وانگشتان راباز بسته کنید اگر احساس چسبندگی بین دوانگشت بود روغن اوکی است و ازنشانه های روغن خوب موتور این است که بعد ازمدتی از کارکرد تغییر رنگ داده وکمی به سیاهی میزند واین علت دارد چون دوده های متور وکثیفی راجذب خود میکند وموتور سالم تر کار میکند این هم علت علمی آن پس اگر کسی به شما گفت روغن سیاه شده باید تعوض شود عجله نکنید زیرا کارکرد روغن تازه شروع شده وفقط هر چند روز یک بار دیج روغن راکشیده ومیزان چسبندگی آن راچک کنید ممنون