دسته‌بندی نشده

حفظ آرامش و کنترل اضطراب هنگام رانندگی و در ترافیک

بیشتر ما تجربه ماندن در ترافیک را داریم و مخصوصا در شهرهای بزرگ بخش اجتناب ناپذیر زندگی روزانه ما را تشکیل می‌دهد. رانندگی در ترافیک نه تنها باعث خستگی جسمی می‌شود بلکه به دلیل دقت و تمرکز بالایی که نیاز دارد ذهن و فکر ما را نیز خسته می‌کند.برای اینکه حس ناخوشایند ماندن در ترافیک به حداقل برسد و بتوانید در طول سفر آرامش خود را حفظ کنید و با اعصاب آرام پشت فرمان خودرو بنشینید نکات ساده‌ای وجود دارد که در این مطلب با هم مرور می‌کنیم.

  • به موسیقی گوش دهید

یک موسیقی ملایم و آرامش بخش، یک کتاب صوتی جالب علاوه بر اینکه در طول مسیر و در ترافیک شما را سرگرم می‌کند باعث کاهش فشار خون و به دنبال آن کاهش سطح اضطراب می‌شود. یادتان باشد که گوش کردن هر موسیقی در خودرو موقع رانندگی مناسب نیست و بعضی موزیک‌ها تاثیر منفی روی روحیه می‌گذارند و تمرکز را بهم می‌ریزند.

  • برای هر روز از قبل برنامه‌ریزی کنید.

بیشتر وقتها دلیل استرس و ناراحتی ما ماندن در ترافیک نیست بلکه دیر رسیدن به محل کار و جلسه و … است. خودتان را عادت بدهید که صبح‌ها زودتر از خانه خارج شوید. اگر قرار است در مسیری تردد کنید که می‌دانید شلوغ و پرترافیک است از شب قبل برنامه ریزی کنید که صبح معطل نشوید. لباس‌ها و وسایلتان را آماده کنید. اگر بنزین ماشین کم است روز قبل بنزین بزنید. انجام همین کارهای ساده کلی شما را جلو می‌اندازد و صبح با آرامش پشت فرمان می‌نشینید.

  • با شکم خالی رانندگی نکنید.

گاهی اوقات عصبانیت ما بخاطر گرسنگی و تشنگی است. اگر از آن دسته افرادی هستید که صبح‌ها با عجله و بدون صبحانه از خانه خارج می‌شوید و ظهر ها پشت فرمان هول هولکی ناهار می‌خورید، شاید وقت آن رسیده است در نحوه غذاخوردن خود تجدید نظر کنید.یادتان باشد همانطور که خودروی شما به سوخت نیاز دارد، بدن شما هم از وعده‌های غذایی روزانه سوخت خود را تامین می‌کند. خوردن یک وعده صبحانه سبک قند کافی به مغزتان می‌رساند و باعث می‌شود عملکرد مغزی بهتری داشته باشید. بهتر است همیشه یک وعده خوراکی و یک بطری آب به همراه داشته باشید تا هیچوقت در حالتی که گرسنه و تشنه هستید رانندگی نکنید. رانندگی با شکم خالی باعث می‌شود تحریک پذیر شده و سریع عصبانی شوید.

  • از مسیریاب استفاده کنید.

هرچقدر هم راننده با تجربه‌ای باشید و مسیرها را به خوبی بشناسید باز هم عوامل پیش‌بینی نشده‌ای مثل تصادف می‌تواند باعث شود که ساعت‌های طولانی در ترافیک گیر کنید. یک برنامه مسیریاب مناسب روی گوشی‌تان نصب کنید و از ترافیک مسیر مطلع شوید. مسیریاب شرایط مسیرهای مختلف را به شما نشان می‌دهد و با توجه به زمان و مقصد می‌توانید بهترین مسیر را انتخاب کنید و کمتر درگیر شرایط استرس زای ترافیک شوید.

  • نفس عمیق بکشید

دقت کردید وقتی عصبانی می‌شویم و یا در شرایط استرس‌زا قرار می‌گیریم، تند تند نفس می‌کشیم؟ بدن با تنفس سریع سعی می‌کند اکسیژن بیشتری جذب کند و آماده مقابله با شرایط شود. در این وضعیت یک نفس عمیق ممکن است همه آن چیزی باشد که به آن نیاز دارید.

هروقت احساس کردید که ضبان قلبتان درحال افزایش است و ماندن در ترافیک کلافه‌تان کرده است، قبل از هر چیز نفس عمیق بکشید. تنفس عمیق پیام‌هایی به مغز می‌فرستد ضربان قلب آرام شده و هورمون‌های استرس‌زا مثل کورتیزول کمتر ترشح می‌شوند و احساس اضطراب کاهش می‌یابد. تنفس عمیق باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و فرایند پیری را هم کند می‌کند.

  • از مشاور کمک بگیرید.

تا حالا این تجربه را داشته‌اید که نسبت به یک حادثه کوچک واکنش بیش از اندازه‌ نشان دهید که حتی خودتان هم غافلگیر شده باشید؟ شاید تعجب کنید گاهی اوقات دلایل عصبانیت ما اصلا ربطی به موقعیت فعلی ندارد. دلخوری‌های کوچک، حرف‌های ناگفته، مشکلات حل نشده همگی روی هم جمع می‌شوند و وقتی در شرایط استرس زا قرار می‌گیریم به صورت انفجاری عمل می‌کند. اگر از آن دسته افرادی هستید که بعضی اتفاقات ساده شما را خیلی ناراحت و عصبانی می‌کند مثلا وقتی خودرو جلویی بدون راهنما زدن می‌پیچد یا ماشین عقبی مدام بوق می‌زند، اگر در این شرایط واکنش‌های شدید نشان می‌دهید و ناگهانی عصبانی می‌شوید شاید بهتر باشد با یک مشاور صحبت کنید و ریشه‌های خشم و عصبانیت ناگهانی خود را کشف کنید.

آیا این مطلب به شما کمک کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در کادر زیر ثبت کنید بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
0:00
0:00