آموزش رانندگان اسنپترفندهای اسنپی

چطور رانندگی کنیم تا ویروس آنفلوآنزا نگیریم؟

هر سال با آمدن فصل پاییز و زمستان، ویروس آنفلوآنزا در کشور شایع می‌شود و افراد زیادی را مبتلا می‌کند. این ویروس امسال با شدت و گستردگی بیشتری وارد کشورمان شده و آثار به مراتب مخرب‌تری بر سلامت جامعه داشته است. آنفلوآنزا یا آنفلوآنزای خوکی با ویروس‌های H1N1 و H3N2 وارد ایران شده که گویا ویروس اول خطرناک‌تر از دومی است. این ویروس به سرعت اپیدمی می‌شود و در موارد زیادی منجر به فوت مبتلایان شده است. بنابراین خطر جدی است و باید دانستنی‌های لازم برای مقابله با آن را یاد گرفت. کاربران راننده اسنپ به دلیل مواجهه با افراد زیادی در طول روز باید نکات بهداشتی را رعایت کنن تا خطر ابتلا را به حداقل برسانند. بنابراین توصیه می‌کنیم حتما این راهنما را تا انتها مطالعه کنید.

پیشگیری از ابتلا به ویروس آنفلوآنزا

ویروس آنفلوآنزا تنها از طریق مجاری چشم، بینی و دهان وارد بدن انسان می‌شود و به هیچ وجه از طریق خوردن غذای آلوده سرایت نمی‌کند. این ویروس مستقیما مجاری اتصال‌دهنده‌ی گلو، دهان و ریه به بکدیگر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. راه‌های ساده‌ای برای پیشگیری از ابتلا به ویروس آنفلوآنزا وجود دارد که با رعایت کردن آن‌ها می‌توانید از دردسرهای بعدی جلوگیری کنید. لطفا هشدارهای این فهرست را مو‌به‌مو رعایت کنید.

  • واکسن آنفلوآنزا را برای خودتان و اعضای خانواده‌تان تهیه کنید. این واکسن در اغلب داروخانه‌ها موجود است. واکسن آنفلوآنزا برای کودکان ۶ ماه به بالا قابل استفاده است و استفاده‌ی آن برای افراد سالخورده هم مشکلی ندارد. این واکسن به دو صورت سرنگ و اسپری بینی (پاف) قابل تهیه و استفاده است. اگر فرصت نمی‌کنید برای تزریق آن اقدام کنید، استفاده از اسپری بینی پیشنهاد می‌شود.
واکسن آنفلوآنزا
واکسن آنفلوآنزا را اکثر اوقات تزریق می‌کنند.
  • داروهایی را که مربوط به افزایش سطح ایمنی بدن هستند از داروخانه‌ها تهیه کنید. داروخانه‌ها چنین داروهایی را بدون نیاز به نسخه‌ی پزشک می‌فروشند. هزینه کردن برای سلامتی‌تان از هزینه برای هر کار دیگری ارزشمندتر است.
  • شمایی که به صورت مداوم در حال رانندگی هستید و دست‌تان به فرمان است، بهتر است دست‌ها را با آب و صابون بشویید. اگر جایی هستید که به شیر آب دسترسی ندارید، می‌توانید از مواد ضدعفونی‌کننده‌ی دست استفاده کنید. این مواد بر پایه‌ی الکل هستند و به سرعت خشک می‌شوند. تا جای ممکن از مالیدن دست‌ها به صورت و چشم‌‌ها بپرهیزید. زیرا ویروس آنفلوآنزا می‌تواند حین گرفتن پول نقد از مسافر یا هنگام دست زدن به نازل بنزین به پوست دست شما منتقل شود.

برای اینکه آنفلوآنزا نگیرید، سعی کنید دست‌های نشسته‌تان را به صورت و چشم‌تان نمالید.

  • تا حد امکان از نزدیک شدن به مبتلایان این ویروس خودداری کنید. عیادت از افرادی که مبتلا به ویروس آنفلوآنزا هستند می‌تواند شما را در معرض ابتلا قرار دهد. این ویروس به قدری مسری است که از یک روز پیش از بروز علایم تا ۷ روز پس از بیماری آنفلوآنزا قابلیت انتقال به فرد دیگر را دارد.
  • آب و مایعات زیاد بنوشید. مصرف سوپ و آش می‌تواند در همین راستا موثر باشد. می‌توانید همین‌طور که در حال رانندگی هستید، بطری آب معدنی یا پاکت آبمیوه را دست‌تان داشته باشید و حین کار، مایعات مورد نیاز بدن‌تان را تامین کنید. نگه داشتن پشت‌سرهم خودرو برای رفتن به سرویس بهداشتی، خیلی بهتر از ابتلا به ویروس آنفلوآنزا است.
با گریپ فروت آشتی کنید تا آنفلوآنزا نگیرید!
  • ویتامین‌های موجود در مرکبات برای مقابله با این ویروس بسیار موثرند. بنابراین وقتی به منزل برمی‌گردید، پرتغال، لیمو و گریپ فروت زیاد بخورید. حتی می‌توانید این میوه‌ها را به صورت پوست‌کنده درون کیسه فریزر همراه‌تان داشته باشید و در طول روز میل کنید. مصرف مرکبات، مقاومت بدن در برابر ویروس آنفلوآنزا را افزایش می‌دهد.
  • از ماسک صورت استفاده کنید. استفاده از ماسک‌های تنفسی می‌تواند ریسک ابتلا به آنفلوآنزا را کاهش دهد. این ماسک‌ها میزان ورود ذرات معلق در هوا را به گلو کم می‌کنند و یکی از راه‌های موثر مقابله به آنفلوآنزا هستند.

ماسک‌های صورت، میزان ورود ذرات معلق در هوا را به گلو کم می‌کنند و یکی از راه‌های موثر مقابله به آنفلوآنزا هستند.

  • اگر بیماری مزمنی مثل آسم، دیابت یا ناراحتی قلبی دارید، دقت کنید که آنفلوآنزا می‌تواند این بیماری‌ها را تشدید کند. بنابراین خیلی بیشتر باید از خودتان مراقبت کنید.

علایم  ویروس آنفلوآنزا

آنفلوآنزا از نظر علایم و نشانه‌ها بسیار شبیه سرماخوردگی است. اما این شباهت ظاهری است و در عمل تفاوت‌های فاحشی بین‌ این بیماری‌ها وجود دارد. مهم‌ترین علایم ابتلا به آنفلوآنزا موارد زیر هستند.

  • تب (گاهی اوقات)
  • لرز بدن
  • سرفه و گلودرد
  • خلط و آب‌ریزش بینی
  • قرمزی چشم و اشک
  • بدن‌درد (در ناحیه‌ی شکم و کمر)
  • سردرد و سرگیجه
  • خستگی و کوفتگی بدن
  • اسهال، حالت تهوع و استفراغ
سرفه و آبریزش بینی از علائم آنفلوآنزا هستند.
سرفه و گلودرد از علائم آنفلوآنزا هستند.

ممکن است این موارد به نظرتان عادی بیایند. ولی در شرایط بحرانی لازم است با مشاهده‌ی هر یک از آنها به پزشک مراجعه کنید. حتما پیش دکتر بروید و حداقل در این مدت، فکر خوددرمانی با قرص‌های همیشگی را از سرتان بیرون کنید. به هیچ وجه آنتی‌بیوتیک مصرف نکنید؛ زیرا آنتی‌بیوتیک‌ها تنها بر بیماری‌های ناشی از باکتری‌ها موثرند. بیماری آنفلوآنزا از طریق یک ویروس منتقل می‌شود و منشا باکتریایی ندارد. داروهای موثر برای این بیماری اوسلتامیویر (Oseltamivir) و تامیفلو (Tamiflu) هستند که البته باید با تجویز پزشک مصرف شوند. توجه داشته باشید که قدرت این ویروس به حدی زیاد است که در صورت ابتلای به آن و اقدام نکردن برای درمان، می‌تواند در فاصله‌ی بین ۲ تا ۳ روز منجر به فوت فرد مبتلا شود.

با نظرات خود ما در ارائه بهتر خدمات یاری نمایید.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران راننده (2 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در کادر زیر ثبت کنید بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا